Artboard 1

USDA (Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı) NM$'deki değişiklikleri yayınladı.

Yağdaki değişim dikkat çekti!

USDA (Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı) GENETİK-EKONOMİK İNDEKS
Özellikler

PD$
(1971)

*Tahmin Edilen
Değişim $

MFP$
(1976)

Süt-Yağ-
Protein İndeksi

CY$
(1984)

Peynir Verim
İndeksi

NM$
(1994)

Net
Karlılık

NM$
(2000)

Net
Karlılık

NM$
(2003)

Net
Karlılık

NM$
(2006)

Net
Karlılık

NM$
(2010)

Net
Karlılık

NM$
(2014)

Net
Karlılık

NM$
(2017)

Net
Karlılık

NM$
(2018)

Net
Karlılık

Süt 52 27 -2 6 5 0 0 0 -1 -1 -1
Yağ 48 46 45 25 21 22 23 19 22 24 27
Protein - 27 53 43 36 33 23 16 20 18 17
PL (Verim Ömrü) - - - 20 14 11 17 22 19 13 12
SCS (Somatik Hücre Puanı) - - - -6 -9 -9 -9 -10 -7 -7 -4
BSC/BWC (VKS) - - - - -4 -3 -4 -6 -5 -6 -5
Meme Kompoziti - - - - 7 7 6 7 8 7 7
Ayak/Bacak Kompoziti - - - - 4 4 3 4 3 3 3
DPR (Kızların Gebelik Oranı) - - - - - 7 9 11 7 7 7
CA$ (Doğum Özellikleri İndeksi) - - - - - - 6 5 5 5 5
HCR (Düve Gebe Kalma Oranı) - - - - - - - - 1 1 1
CCR (İnek Gebe Kalma Oranı) - - - - - - - - 2 2 2
LIV (Yaşanabilirlik) - - - - - - - - - 7 7
HTH$ (Sağlık Özellikleri İndeksi) - - - - - - - - - - 2


 

Sağlık özellikleri HTH$ değerinin altına eklenmiştir.

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ